Διαβάζω Αγεννητοι Αδελφοι και Νεκρη Γραμμη από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


"Αγέννητοι Αδελφοί" και "Νεκρή Γραμμή"

από τη Νατάσα Παυλίτσεβιτς

Σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο νέες κυκλοφορίες από Έλληνες συγγραφείς που εκδόθηκαν πριν δυο βδομάδες μόλις. Ο εκδοτικός είναι ο “Κλειδάριθμος”, ο οποίος ύστερα από χρόνια επιτυχημένης πορείας στα μη-λογοτεχνικά βιβλία -για παράδειγμα, στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης του 2004, οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος βραβεύτηκαν από τη Microsoft με τον τίτλο (Worldwide) Publisher of the Year- κάνει τα τελευταία χρόνια ένα γερό μπάσιμο στην λογοτεχνία. Φέτος ο εκδοτικός επέλεξε να εκδώσει δυο ελληνικά μυθιστορήματα της λογοτεχνίας του φανταστικού, το “Αγέννητοι Αδελφοί” του Μιχάλη Μανωλιού και το “Νεκρή Γραμμή” του Κωνσταντίνου Κέλλη.





Ο Μιχάλης Μανωλιός είναι γνωστό όνομα στην επιστημονική φαντασία και είναι μάλιστα διεθνώς αναγνωρισμένος, αφού έχει λάβει το βραβείο Aeon Award 2010 για το διήγημά του “Αίθρα”. Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του “Αγέννητοι Αδελφοί”, ενώ στο παρελθόν έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Τρίτων (“...Και το τέρας” 2009, “Σάρκινο Φρούτο” 1999). Ο Κωνσταντίνος Κέλλης έκανε ήδη ένα πέρασμα από το Fantasy Gate όταν πέρυσι τέτοιο καιρό μας έδωσε συνέντευξη για το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή ιστοριών τρόμου “Το Φως Μέσα μου”, με τις εκδόσεις Momentum. Τώρα επιστρέφει με το μεταφυσικό θρίλερ “Νεκρή Γραμμή” το οποίο συνδυάζει στοιχεία αστυνομικού και τρόμου.


Τα δύο βιβλία βγήκαν την ίδια περίοδο από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και βρίσκονται ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις γνωστές αλυσίδες ως και τα μικρότερα συνοικιακά. Η πρώτη παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει στην Αθήνα, την τοποθεσία όπου λαμβάνουν χώρα οι “Αγέννητοι Αδελφοί”, στις 21 Δεκεμβρίου στο “Polis” art cafe. Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής, ο συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου και ο επιμελητής των βιβλίων Δημοσθένης Κερασίδης. Φυσικά, οι συγγραφείς θα είναι αμφότεροι παρόντες, διαθέσιμοι για να απαντήσουν ερωτήσεις και για να γράψουν αφιερώσεις! Ακόμη μια κοινή παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει στην Θεσσαλονίκη που είναι η τοποθεσία στην οποία λαμβάνει χώρα η “Νεκρή Γραμμή”. Δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση ακόμη, αλλά οι πληροφορίες λένε να είστε έτοιμοι γύρω στις 12 Γενάρη να επισκεφθείτε κάποιο από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της πόλης. Τέλος, για την “Νεκρή Γραμμή” έχει προγραμματιστεί και μια τρίτη παρουσίαση στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Κέλλη, την Ξάνθη, στις 10 Γενάρη.

Σε κάθε περίπτωση, η σελίδα του Κλειδάριθμου στο facebook διαρκώς ανανεώνεται οπότε καλύτερα να ακολουθείτε τις δημοσιεύσεις της, που συχνά πυκνά περιλαμβάνουν και ωραίους διαγωνισμούς για αντίτυπα βιβλίων (για σας δουλεύουμε!). Επίσης, η σελίδα των βιβλίων στο goodreads είναι εδώ για τους “Αγέννητους Αδελφούς” (ή “ΑΑ” για τους φρέσκους φαν που μαζεύει ήδη το βιβλίο) και εδώ για την “Νεκρή γραμμή”.

Στα πρόθυρα των Χριστουγέννων, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα καλό βιβλίο. Ή μάλλον, υπάρχει. Δύο καλά βιβλία! Μέχρι το επόμενο άρθρο να είστε καλά και να διαβάζετε λογοτεχνία.
___________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive